Verduurzamen positief voor woningwaarde

Bij het verduurzamen van een woning wordt meestal gedacht aan energiebesparing. Maar naast een lagere energierekening heeft het verduurzamen ook andere voordelen. Zo wordt het comfort van de woning ook verbeterd. Door te isoleren en kozijnen en/of glas te vervangen wordt de tocht en koudeval verminderd. Door het aanbrengen van zonwering en installaties die ook kunnen koelen wordt het huis aangenamer tijdens de warme zomerdagen.

Verduurzamen verhoogt ook de woningwaarde

Volgens een onderzoek van NVM stijgt de waarde van een woning die goed verduurzaamd wordt. Een labelsprong is al snel goed voor een waardestijging van 3%. En ga je van energielabel E naar A dan kan dit een kleine 15% aan waardestijging met zich mee brengen.

De gemiddelde woningwaarde van een eengezinswoning in is momenteel ca. € 435.000,-. Dat betekent dat een labelsprong een waardestijging geeft van € 13.000,- en van label E naar A betekent dit een stijging van maar liefst € 65.000,-. Samen met de lagere energierekening kan de totale investering voor het verduurzamen sneller terug verdiend zijn.

bron: NVM

Bent u ook van plan om de verduurzamen? Wilt u weten welke maatregelen voor uw huis effectief zijn en wat ze opleveren? Wij kunnen u helpen om een verduurzamingsplan te maken waarbij u inzicht krijgt in de energiewinst, comfortverbetering en de benodigde investeringen en terugverdientijd.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, wij kunnen u dan uitleggen hoe e.e.a. in z’n werk gaat.

Vorige
Vorige

GUBU wint selectie CPO de Kiektuun’n

Volgende
Volgende

CPO Smidse Berg opgeleverd