REFRESH!

REFRESH!

opdrachtgeverPrijsvraag Europan 2011
jaar2011
plaatsEindhoven

Onder het motto REFRESH! is een voorstel gedaan het Potentiaal gebouw van de TU Eindhoven op een duurzame manier te herontwikkelen.
Het contrast tussen het glooiende rivierlandschap en de horizontale lijnen van het hoofdgebouw is de essentie van het gebouw en de stedelijke structuur van de campus. Dit hebben we versterkt door de rivier naar het gebouw te leiden en het water d.m.v. een waterrad naar het dak te brengen. Van daar loopt het water langs de toegevoegde balkons naar beneden en zorgt zo voor een groene en verkoelende tweede gevel. De openbare functies zijn op de eerste twee lagen van het gebouw gesitueerd die met de omgeving zijn verbonden. Op de bovenliggende verdiepingen zijn de studentenkamers per twee verdiepingen gekoppeld d.m.v. een gemeenschappelijke woonkamer. Het Corona gebouw wordt als zelfstandig volume omgevormd tot een transparant cultureel centrum.