Klushuis Delfshaven

Klushuis Delfshaven

opdrachtgeverparticulier
jaar2015
plaatsRotterdam

In historisch Delfshaven heeft Gunneweg & Burg het ontwerp gemaakt en de verbouwing begeleid van een klushuis. De voormalige bedrijfsruimte is omgebouwd naar een woning waarbij niet alleen een compleet nieuwe indeling is gemaakt maar ook de gevels zijn aangepakt.

Aan de achterzijde zijn uitbouwen gesloopt en de gevel aangepast waardoor en weer een tuin gemaakt kon worden. Aan de voorzijde is de overheaddeur vervangen door een nieuwe pui die aansluit op de bouwstijlen in historisch delfshaven.

Van binnen heeft de woning een industriele look, waarbij bestaande stalen balken in het zicht zijn gelaten. Op de begane grond is een stalen binnenpui gerealiseerd als buffer tussen de woonkeuken en de straat. Een nieuwe stalen trap met bamboe treden zorgt voor de toegang naar de zitkamer op de eerste verdieping.